Internationellt

estra företagstjänsterDet finns som sagt mycket man behöver tänka på som företagare, och som om det inte vore nog så är det även olika saker som gäller i olika länder. Därför är en av de Estra företagstjänster som erbjuds att vi sätter oss ned tillsammans med er och hjälper till med att kartlägga just era förutsättningar och förpliktelser. Först och främst kommer vi att luska ut hur och var ert företag kommer att påverkas av internationella lagar och standarder, och därefter hur ni på allra bästa sätt ska bära er åt för att hantera det.

Inom EU

På många sätt har den Europeiska Unionen underlättat för dig som företagare eftersom de har standardiserat många saker och gjort det mer homogent att transportera och posta saker inom EU. Å andra sidan har deras inblandning även inneburit att en rad nya lagar och till synes godtyckliga gränser dragits, och det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna. Del av Estra företagstjänster består av att hjälpa dig och ditt företag med att ta reda på just det ni behöver veta för att bedriva handel eller annat inom EU.

Lagändringar och skillnader

Det går att grotta ned sig i alla artiklar man hittar och ändå snurrar det runt i huvudet efteråt och man har inte en aning om i vilken ände man ska börja. Då kan det vara bra att ta hjälp från experter, det vill säga oss på Estra företagstjänster, för att få full koll på vilka lagar som gäller inom EU. Vi kommer inte bara hjälpa dig med att hålla koll på skillnaderna mellan svenska lagar och lagar inom EU utan vi kommer även hjälpa dig med att ha koll på aktuella lagändringar som kan påverka ert företag.

Fallgropar

Fallgropar av olika slag är aldrig roliga att hamna i, och ofta inser man inte vad som hänt förrän man redan sitter fast. En av de fallgropar man kan hamna i som företagare är att förlita sig på postgången i ett land vars postkultur man är obekant med. Det är tillräckligt svettigt att beställa något inom Sverige, och att sedan blanda in andra länder är en riktig mardröm. Men vi på Estra har lång erfarenhet och vet var man ska vända sig för att få den information man behöver, både när det gäller postgången och andra fallgropar.

Utanför EU

estra företagstjänsterMånga av de svårigheter som uppstår inom EU gäller även utanför, men med ytterligare lager av komplikationer och annat tråkigt adderat. Men med hjälp av Estra företagstjänster kan du förbereda dig och ditt företag på eventuella problem och ta er igenom dem på ett enklare och snabbare sätt.

Oönskade kostnader

Som ett exempel på en oönskad kostnad som kan dyka upp kan vi återigen ta upp exemplet med postgången, vilket är något som många företag måste handskas med. När man beställer något till sitt företag från ett land som inte ingår i EU är det till exempel en VAT-kostnad som tillkommer, och aktar man sig inte kan den äta upp hela förtjänstmarginalen och lite till. Men vi vet allt om oönskade kostnader av olika slag, och även hur man undviker dem (givetvis på helt lagligt vis).