Forum

    Estra Superforum!

Här kan du hitta andra företagares undringar och frågeställningar.
Du kan gå in och klicka på de olika kategorierna och läsa de inlägga som gäller för just det ämnet.
För att kunna läsa och skriva inlägg i vårt forum så krävs det ett medlemskap men det är helt gratis att registrera sig.
Då får du tillgång till att kunna knyta nya kontakter och diskutera ämnen med andra småföretagare och entreprenörer. Om du har frågor inom ett visst område, så finns expertpanelen eller det omfattande forumet till hjälp. I din profil kan du välja att visa dina kontaktuppgifter och beskriva mer om dig själv.
För att bli medlem så får du fylla i dina uppgifter, Bli medlem här
Inom kort får du ett mail med en länk att aktivera ditt konto.
När du klickat på länken så kommer du tillbaka hit och kan fylla på fler uppgifter i din profil.
Vi har vissa regler vad som gäller här på forumet. De kan du läsa under fliken regler.
Dessa kategorier här vi här på Estra Superforum:
1. ABC för dig som vill starta eget
2. Affärsidéer
3. Bokföring, Ekonomi & Skatter
4. Mässor, Konferenser & Affärsresor
5. Övrigt

Estras Forumregler

Vi på Estra har satt upp några regler och råd om vad som gäller i vårt forum.
Vi skulle uppskatta att ni följer dessa, medlemmar som bryter reglerna och missbrukar vårt forum kommer med omedelbar verkan att stängas av.
Trivsel råd:
1. Tänk på att alla inlägg görs av riktiga människor och att du därmed ska bete dig som du gör i vardagen och som du vill att andra bete sig mot dig. Respektera andras tid och privatliv.
2. Försöka att alltid vara trevlig, ge andra ett bra intryck av dig själv. Hjälp andra så hjälper an dig, förlåt andras fel och missbruka inte din maktposition.
3. Tänk på att göra rätt ställe, läs gärna igenom tidigare trådar och fundera på om ditt tilltänkta inlägg inte passa i en redan befintlige tråd.
4. Hjälp till att motverka lagbrott och missbruk av forumet. Vid varje inlägg finns en ikon för att anmäla missbruk, använd den för att anmäla brott mot uppförandekoden och lagbrott, men inte bara för att du har en annan åsikt än den som står i inlägget.
Regler:
För att skriva inlägg i forumet måste du gå med på vissa ordningsregler. Genom att skriva i forumet har du accepterat nedan stående avtal. I korthet innebär detta att inläggen du skriver får inte:
1. Bryta mot svensk lagstiftning
2. Bryta mot god uppförandekod
3. Det innebär bland annat att inläggen inte får innehålla:
Kränkande, hotfulla, stötande eller obscent material, vare sig detta riktas mot forumdeltagarna eller andra.
1. Rasistiska kommentarer eller material, inte heller material som kan uppfattas som hets mot folkgrupp.
2. Våldsskildringar eller pornografi, vare sig om det rör sig om minderårig eller vuxna.
3. Brott eller uppmana till brott, bare sig det handlar om upphovsbrott eller annat.
4. Reklam
Det är förbjudet att posta inlägg som marknadsför bolag, tjänster eller produkter nätverksmarknadsföring även kallat kring multi level marketing (MLM).
Du är själv fullständigt ansvarig för innehållet i dina inlägg och ska vara beredd att stå till svars för det. Alla inlägg sparas tillsammans med IP-adress, datum och tid, dessutom kommer att användas vid eventuell misstanke om brott.
Brott mot svensk lagstiftning polisanmäls direkt. Observera att inga inlägg raderas i efterhand så det är extra noga med att läsa genom dina inlägg innan du postar dem.
Ansvar:
Estra ansvarar inte för användarnas inlägg eller bruka av tjänsten. Estra tar inget ansvar för förlust av data eller avbrott, vare sig om detta orsakas av användaren, tredje part eller av Estra. Estra tar vidare inget ansvar för obehörig tillgång till användare konton eller dylikt. Estra förhandsgranskar och/eller censurerar inte inlägg, men förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som strider mot god uppförandekod eller svensk lagstiftning och som kommit till Estra. Estra ansvarar inte för att upplysa användaren om att inlägg har tagits bort. Estra förbehåller sig rätten till att ändra innehållet i ovanstående avtal, ändra eller avveckla tjänsten i sin helhet.

ABC för dig som vill starta eget

Fungerar mitt företagsnamn? Hej! Jag befinner mig i startgroparna av att starta eget. Jag har bland annat jobbat fram saker så som affärsplan och budget och hade nu tänkt mig bestämma mig för ett namn.
Företaget ska erbjuda diverse olika tjänster inom mediabranschen så som videoproduktion, innehållsproduktion och sociala medier.
Namnet jag har i åtanke är Mist Media – Det baseras delvis på ett namn som ett personlig värde för mig och skulle kunna vara en förkortning av ex. ”Moving Stories” eller ”Meaningful Stories” medan det är jag däremot lite tveksam till. Sen har jag valt att ha ”media” för att man tydligt förstår vad det företaget gör.
Vad tycker ni, vad har ni för spontana tankar? – SandraL 2016-12-08 19:40
Skatt/egenavgifter/moms för enskild firma – Hej! Jag vill starta igång en enskild firma, då jag har möjlighet att köpa en produkt som jag verkligen tror på. Jag förstår dock inte hur mycket jag behöver räkna med att jag kommer betala i skatt/egenavgifter/moms och så vidare.
Så här har jag förstått det, för att ge ett exempel:
Jag kommer vid start sätta in 100 000 kr på firmans konto. Jag köper sedan hem produkter från distributören för 100 000 kr inkl moms 25 % som sedan säljs för 200 000 kr inkl moms på 25 %.
Då har jag alltså intäkter på 200 000 kr och kostnad på 100 000 kr, vilket innebär en vinst på 100 000 kr. Det är efter detta som jag tycker det blir rörigt.
Skal jag först och främst betala moms på vinsten efter att ha dragit av momsen för inköpskostnaden minus momsen för intäkterna, alltså 25 000 kr i moms?
Då har jag 75 000 kr kvar.
Efter detta ska man dra av för egenavgifterna, ett schablonavdrag på 25 5 alltså 18 700 kr, vilket ger mig 56 300 kr kvar.
Och nu på detta så ska skatten på ca 30 %? Då har jag 39 410 kr kvar i slutändan som är mina skattade och klara?
Stämmer detta eller är jag ute och cyklar? Mvh Niclas – Niclas 2016-12-07 22:47

Affärsidéer

För dig som kan eller redan kör telemarketing – Söker någon som kan eller idag redan driver ett callcenter som skulle vilja arbeta upp en tjänst tillsammans med mig. Domänen jag håller på att se över vem jag ska arbeta upp den bättre med är ungefär som offerta.se fast endast inom ekonomi & juridik.
Med ett callcenter kan vi få till det här konceptet väl. Jag kör den idag genom andra marknadskanaler men vill arbeta mer mot telemarketing.
Jag är mycket duktig inom ekonomi och hela administrationen kring vad som behövs för hjälpa verksamheter att får ordning på allt inom ekonomi. Vi kan värva kunder som främst vill digitalisera ekonomiprocessen så mycket som möjligt. Jag driver idag en ekonomibyrå som kan vara med att hjälpa bolag Malmöregionen och även för de runt om i landet om de är villiga att digitalisera processen så mycket som möjligt.
Är någon som kan tycka detta intresserad kontakta mig gärna!
– Ekonomi i Malmö 2016-11-25 20:31
Starta ett eget forsakringsbolag – Hej, Vill borja med att be om ursakt att jag inte skriver med svenska bokstaver. Men ni fattar nog vad jag menar.
Okej, bor for tillfalligt i USA dar jag studerar. Kom over en riktigt revolutionerande affarsidé inom forsakringar har borta. Hur som helst, nu undrar jag hur svart det ar for en ung person, 25 ar gammal, och utan erfarenhet, att starta ett forsakringsbolag. Vad behovs? Jag tanker sa klart teama ihop mig med nagra som vet mer, men jag vill bilda mig en uppfattning om hur realistiskt det ar forst. Mvh Tim – Tim 2016-11-30 06:11
Bokföring, Ekonomi & Skatter

Registrera utgift som hotellnatt i enskild firma – Hej, Jag ha en fundering gällande registrering av hotellnatt med arbete på annan ort.
Jag arbetade på en mässa med mitt företag i en stad ca 30 mil från min hemort där jag driver mitt företag. Då undrar jag har jag utgifter för reda & hotellnatt i samband med arbetet så undrar jag hur jag ska registrera det, då jag utgår från att jag har rätt att ”låta” firma betala detta?
Vilket konto ska jag använda & kan företaget även betala lunch i samband med arbetet då jag kommer få betalt i efterhand genom att jag fakturerar mitt underlag till den som anställde mig – Jag o Mitt 2016-11-29 14:56
Svar: Hej, Alla tjänsteresor är avdragsgilla, hotellkostnader (minst 5 mil hemifrån) bokat du under 58. Se 5800 och högre så hittar du logikostnader. Hur du betalar anger vilket konto du ska använda, 1930/kortköp eller egna utlägg konto 2018. Moms 2641.
När det gäller måltider så kan du möjlighet att ta ut traktamente för helt dygn 220 kr och halvdygn 110 kr. Dessa belopp ska/kan du använda att betala dina måltider.
Du fakturerar enl. överenskommelse den eller de traktamenten som belastar din kund. Finns ett anställningsförhållande? Eller är du inhyrd? Det ska stå med i avtalet/kontraktet vad som gäller. – Knutan 2016-11-30 23:52
Julhandel – Hej! Jag väntar i dagsläget på AF:s handläggare ska godkänna mitt företag för starta eget bidrag. Det är dock väldigt sega där och det brukar ta ca 4 veckor. Under tiden får jag inte dra på mig några kostnader eller intäkter… Jag kommer därmed missa den viktiga julhandeln som vore ett perfekt tillfälle att kicka igång verksamheten med.
Jag tänker så här: Om jag köper in produkter från mina privata pengar till veckan så hinner de dyka upp innan julhandeln. Jag bokför sedan en skuld till ägaren på den betalade skulden. Är detta möjligt?
Frågor: Jag vill påbörja import av produkt X redan idag så jag inte missar julhandeln, tort jag inte får dra på mig några kostnader eller intäkter. Hur gör jag?
Mycket tacksam för svar! – Jultomten 2016-11-25 10:32

Mässor, Konferenser & Affärsresor

Fitnesskläder och energidryck – Då jag är rätt ny inom området att tillverka saker själv så vill jag be om lite tips hur man går till väga. Som rubriken säger så letar jag efter företag som kan hjälpa mig bolla idéer och tillverka dom inom fitnesskläder. Detta gäller även energidryck. Liten skala till en börja givetvis för att se att bollen går i mål med mitt märke i så fall för att utöka det. Någon som kan hjälpa mig? – Fitnessgirl 2016-12-01 21:24
Klädfabrik i Kina – Jag och min vän är intresserad av att starta ett företag och sy upp ridkläder. Till en början ridbyxor och tävlingskavajer.
Vi söker en fabrik som kan sy byxor och kavajer, ha stor variation på tyger och material sam kunna trycka silikon.
Någon som har tips på vart man hitta en sådan? – LinaK 2016-11-30 12:14
SAK Företagsmässan Hbg, Gbg, Kbh, Sthlm – SAK Företagsmässa arrangeras på ett tiotal orter i Sverige. Mässan är en mötesplats för regionala näringslivet, företagsrepresentanter som yrkesverksamma som företagare.
Ställa ut? Ja visst www.sakmassan.se/index.php/bokaplats
Besöka? Fritt inträde och öppet hus. Ta del av mässan, affärsnyttiga föredrag och nätverka i Mingel Zon.
Frågor om mässorna? Ring Eva på 0761-25 47 61 – SAK 2016-11-27 10:48

Övrigt

Driv ditt egna företag för 1200-2000 kr per månad – Vill du starta ditt egna företag utan de ekonomiska riskerna innebär? Vi söker efter entreprenörer för samarbete med ny vetenskaplig bevisad produkt inom hälsa, prestation och idrott samt skönhet/anti-aging. Du får en möjlighet att driva din egen verksamhet med en startkostnad på 415;- samt en månadsavgift på 1200-2000 kr/månad.
Det finns naturligtvis inget lönetak här och du får möjligheten till en passiv inkomst samt total frihet. Maila mig för mer info: b.larsson@outlook.se – BL 2016-12-03 21:19
Svar: Verkar var någon typ av pyramidspel och lurendrejeri – Svenne 2016-12-05 09:36
Gratis fakturamall? – Hej! Jag har precis startat en firma och ska nu skicka min första faktura. Problemet är att jag snabbt behöver tillverka en snygg faktura. Någon som vet en guide till hur man gör sin egen färdig gratis fakturamall? – Kalle 2016-11-29 08:22
Svar: I Excel gör du lätt egna fakturor. – Bosse 2016-11-30 13:48
Svar: Tror till och med finns en färdig mall i Excel som heter faktura… – Mia 2016-12-02 11:52
Någon som vet något om diamant broderi – hej Jag undrar om det är något av er som vet något om diamant broderi? Kan man importera? Någon sida där man kan göra det? Och så vidare… – Lotta 2016-11-15 06:32
Svar: we are a manufacturer in China for the diamond embroidery, We can supply you at competitive price and high quality.
Best regards Tony email: ilasis_28@hotmail.com – Tony 2016-11-24 04:51